ENGINNOvinky

Digitalizace

28.6.2022
Digitalizace bez lidí ? Nelze !

V každé firmě pracují různé skupiny lidí. Někdo změny přijímá snadno, jiný se jim brání jako čert kříži.
V posledních letech se tou zásadní změnou ve firemních procesech stává #digitalizace.

Kam byste se zařadili Vy? ️
😀 NADŠENCI 😀

Je jich cca 20 %. Jsou aktivní, ambiciózní, mají chuť se posouvat kupředu a pracovat na rozvoji. Změny absorbují velice rychle a jsou schopni o jejich přínosech přesvědčit i svoje kolegy a vedení.

😕 NEROZHODNÍ 😕

Velká skupina lidí, kteří mají ze změn přirozený respekt, někdy se jich až obávají, ale nezatracují je. Čekají na další vývoj a přichází změnám na chuť, pokud vidí jejich přínos pro sebe, svoji práci a firmu. Ve firmách jich je okolo 70 %.

😫 ODMÍTAČI 😫

Těchto 10 % lidí si ve firmě moc nepřejete. Mají negativní postoj k jakýmkoliv změnám a dokážou k tomu strhnout i některé Nerozhodné. Tady je těžké cokoliv vysvětlovat. Odmítači v podstatě brzdí sami sebe i rozvoj firmy.

Z vlastní zkušenosti: S Nadšenci to jde snadno, Nerozhodným je třeba vše řádně vysvětlit a ukázat v praxi, s Odmítači nemá cenu ztrácet čas.

Digitalizace se bez lidského faktoru prostě neobejde, naráží na něj hned na začátku. Každá změna stojí hodně sil, energie a času stráveného vysvětlováním a komunikováním. Lidé potřebují znát motiv, potřebují vědět, proč a k čemu jim digitalizace bude.
Ale věřte mi, vyplatí se to!

Právě si představujete, jak se pokoušíte prosazovat změny ve vaší firmě? A máte už teď orosené čelo?

Přečtěte si další příspěvek na téma 10 kroků k digitalizaci (příspěvek v blogu), ve kterém bude pár tipů, jak postupovat, abyste si digitalizaci ve firmě prosadili i vy.

#nejstenatosami a nebojte se zeptat, jak vám ENGINN EFFECT může pomoct 😉 !

#digitalizace #jaknadigitalizaci #malefirmy #strednifirmy #vyvojaplikaci #digitalizacenamiru #nejstenatosami
digitalizace, přepis programu, přepis aplikace, vývoj aplikací, automatizace, machine learning, data mining, poradenství,