ENGINNOvinky

Naše aplikace

11.10.2021
Náš program používají ve Škodovce. Pomůžeme i vám.

Rádi bychom vám představili něco, na co jsme opravdu pyšní. Náš WLEP.

WLEP je aplikace pro postprocesing do simulačních workflow. Je to vlastně jednoduché komunikační rozhraní mezi vámi a programem, přesněji řečeno se jedná o API (Application Programming Interface). Cílem API je zjednodušit, zrychlit a automatizovat práci s libovolným programem. Znáte to možná sami, pracujete s více programy, ale vzájemně spolu moc nemluví a nebo neumí to, co byste potřebovali. API jim pomůže a vymáčkne z nich maximum!

Pojďme si to ukázat na konkrétním příkladu. Náš WLEP používá největší výrobce automobilů v ČR mladoboleslavská Škoda Auto při vývoji aerodynamiky. „Pomáháme jí s vývojem výpočetních metod a programováním výpočetního workflow. Díky virtuálním metodám a řadě programů od nás vyvíjí nové vozy s výbornými aerodynamickými vlastnostmi,“ dodává Stanislav Jirouš z ENGINN EFFECT.

Virtuální metody a simulace ve Škodovce potřebují analyzovat a vizualizovat výsledky výpočtů, což by bez automatizace zabralo obrovské množství času. Tyto aktivity umí zajistit řada softwarů, například software Paraview a Ensight (Ansys). A právě s nimi umí náš WLEP skvěle pracovat.




„Díky API WLEP jsou potřebné úkony plně automatické a pomocí jednoduchých příkazů můžete vytvořit makro, které umí řídit stejnými příkazy dva zcela rozdílné nástroje. Můžete využívat silné stránky jednoho programu tam, kde je třeba, a druhý použít na úkoly, kde potřebujete ušetřit za licence. Stejně tak WLEP může využít jednoduchá appka, kde například jedním kliknutím můžete automaticky realizovat 20 příkazů v daném programu, což výrazně zjednodušuje práci“ upozorňuje Stanislav Jirouš.

Umíme vytvořit API na míru i vašim programům. Díky API můžete plně automatizovat vaše účetnictví i sofistikované vývojové aktivity. Záleží jen na vás.

Chtěli byste o našich řešeních vědět víc? Dejte nám vědět !

#enginn_effect #digitalizace #vyvoj_aplikaci #open_source #API #poradenstvi
virtuální laboratoř, zpracování dat, vývoj aplikací, licence, open source, bezlicencové programy, přepis software, API,