ENGINNOvinky

Naše aplikace

28.2.2022
Virtuální laboratoř: Jednoduchá práce s daty na jednom místě

Máte výsledky měření, máte výpočty. Jak ale využít tato cenná data dál? Práci vám může usnadnit naše virtuální laboratoř, kam je nahrajete a následně s nimi můžete jednoduše pracovat. Nástroje jako v klasické laboratoři tady ale rozhodně nečekejte, ve virtuální laboratoři se pracuje s nástroji pokročilými a hlavně ušitými na míru vám a vašim potřebám.

Naše Virtuální laboratoř nabízí funkce, které provedou analýzu načtených dat, zobrazí pokročilé grafy a vizualizace, provedou spektrální analýzu, extrapolují výsledky nebo vytvoří matematický model pomocí umělé inteligence.

To vám dokonce umožní predikovat výsledky ještě nezměřených variant. A je jedno v jakém formátu data máte, jak jsou a v jakých zdrojích jsou uložená, nebo do jaké míry jsou strukturovaná. Laboratoř je modulární a přizpůsobíme ji každému. Pokud nemáte vlastní systém na správu dat, nevadí, připravíme ho pro vás.

V naší virtuální laboratoři se neztratíte a máte všechno po ruce, nemusíte přeskakovat do jiných oken ani aplikací. Přiznejme si, že analyzovat výsledky ve čtyřech různých excelech není to pravé. „Dali jsme si opravdu záležet na tom, aby byla přehledná, dynamická a interaktivní. Vždycky víte, kam a pro jaký nástroj saháte a jak vám může v práci pomoct. Pohybujete se v jednom prostředí, máte jednu velkou virtuální tabuli a na ní můžete libovolně propojovat výsledky jednotlivých analýz, grafy i tabulky,“ doplňuje Stanislav Jirouš z ENGINN EFFECT.

Výsledky můžete rovnou vizualizovat, nebo vytvářet různé grafy a zobrazení, které v excelu nebo v PowerBI jen těžko uděláte. Silná stránka virtuální laboratoře je práce s variantami. Můžete analyzovat jednu samotnou variantu, nebo z nich udělat skupinu (dataset), ve kterých pak můžete hledat trendy a závislosti na nejrůznějších parametrech zkoumaného jevu.

Vše je přednastavené přesně na míru zákazníkovi a specifickou potřebu analýzy, a tak se můžete hned pustit do práce. „Laboratoř můžeme klientovi postupně doplňovat o další nové nástroje a funkce. Výsledky může velice rychle sdílet, s kým zrovna potřebuje. A samozřejmě i tady platí, že jednu laboratoř může používat celý tým,” upřesňuje Stanislav Jirouš.


Kdo už s naší virtuální laboratoři pracuje?

Virtuální laboratoř jsme už vytvořili například pro Škoda Auto. Zaměřená je na aerodynamiku, ale lze ji přenést i do dalších oborů. Můžete v ní vyšetřovat, bádat a analyzovat specifické oblasti, v případě Škodovky je to aerodynamika vozů, které denně všichni potkáváme na našich silnicích a mnoho z nás je má i ve svých garážích. Virtuální laboratoř můžete využít všude tam, kde pracujete s mnoha variantami. Uplatní se mj. při výpočtech pevnosti, měřeních v aerodynamické tunelu a na dynamické stolici, analýze výroby, prodeje i návštěvnosti. Přemýšlíte, jak byste mohli virtuální laboratoř využít vy? Ozvěte se nám, rádi vám v rámci bezplatné konzultace poradíme.

#virtualni_laborator #big_data #enginn_effect #digitalizace #vyvoj_aplikaci #data #vse_na_jednom_miste
virtuální laboratoř, zpracování dat, big data, vývoj aplikací,