ENGINNOvinky

Naše aplikace

14.4.2021
S QR kódy databáze naplníte raz dva

Jak často někam vyplňujete svoje údaje? Jméno, příjmení, bydliště, datum narození a tak dále. V hotelu, u lékaře, na úřadech, je to pořád dokola to samé. Co kdyby vám ale stačil jeden QR kód, kde budou základní údaje nahrané? Jen ho ukážete a jdete dál. Hezká představa, viďte?

A teď to otočíme!

Pracujete v hotelu, na úřadě, na recepci u lékaře, na HR či jiném oddělení ve firmě. Možná tedy i spravujete různé interní systémy, do kterých data o klientech či zaměstnancích vkládáte nejprve ručně, a to zabírá strašně moc času. Nedej bože, když je potřebujete dostat i jinam, netočí se vám už z Ctrl+C a Ctrl+V někdy hlava? Vkládání údajů do databází může být mnohem rychlejší, jednodušší a přesnější, než si možná dokážete představit. A také levnější.


„Čas jsou peníze, tak proč si práci s vkládáním dat do různých systémů nezkrátit na minimum. Místo toho můžete dělat v práci něco smysluplnějšího, nebo jít dřív domů. Navíc není třeba kupovat další software nebo nějaké drahé licence. Investice do našich aplikací se vrací klientům velice rychle,” vysvětluje Stanislav Jirouš z Enginn Effect, který takové chytré aplikace vymýšlí i realizuje.

Šlo by tak urychlit i očkování proti Covidu 19?

Určitě šlo. Možná také máte vlastní zkušenost z očkovacího centra někde v České republice. Náš kolega ji má z Jablonce, kam doprovázel svého blízkého. Všechno proběhlo celkem hladce, ale těch administrativních příprav bylo až moc. Automatizace a digitalizace tuto oblast skoro minula, což je určitě škoda.

„Vyplňování dat jde při tom výrazně ovlivnit a urychlit, například díky online vyplňování informací o zdravotním stavu očkovaného. Na místě pak ani tři administrativní pracovníci nemusí opisovat rodná čísla a bydliště, stačil by jeden QR kód a jeden pracovník. Chápu, že pro starší generace může být QR kód nepřekonatelnou překážkou, ale až se do očkovacích center pohrnou mladší ročníky, mělo by všechno fungovat maximálně automaticky,” doplňuje Stanislav Jirouš.

Spojení QR kódu a databáze

Jak zpravidla spojení QR kódů a databází funguje, můžete vidět ve videu. Takhle naše aplikace sama pracuje v jedné jablonecké ordinaci a paní recepční si může třeba lakovat nehty. To je samozřejmě myšleno s nadsázkou! :-) Rádi pomůžeme i vám, stačí když se nám ozvete!

#qr_kody #databaze #enginn_effect #digitalizace #vyvoj_aplikaci #poradenstvi #konzultace_zdarma
webová aplikace, database, qr code, automatizace, machine learning, data mining, web scraping,