ENGINNOvinky

Jednoúčelové stroje

04.04.2022
Jak tvoříme jednoúčelové stroje

V následujícím textu vás provedeme tvorbou jednoúčelových strojů u nás v ENGINN EFFECT. Každý stroj je unikátní, a proto berte následující body pouze jako ukázku toho, jak pracujeme.

Koncept řešení

Na poptávku zákazníka vytvoříme koncepční návrh stroje, na kterém si vyjasníme základní požadavky. Při návrhu jednoúčelových strojů je nejdůležitější jasně stanovit požadované funkce, které od nich zákazníci očekávají, a proto této fázi věnujeme dostatek času.

Hrubý 3D model stroje

Po odsouhlasení konceptu stroje a jeho funkcí je připraven hrubý 3D model stroje.

Tento model slouží k upřesnění požadavků na funkčnost, parametry a činnosti stroje. K tomu nám také pomáhají pohybové studie CAD modelů, díky kterým procesy lépe znázorníme a umožní nám to předejít případným kolizím.

Příprava výroby

V této fázi zhotovíme veškerou potřebnou výrobní dokumentaci stroje. Jedná se především o mechanickou, elektrotechnickou a programátorskou dokumentaci.

     
Výroba

Výrobu všech dílů řešíme ve spolupráci s našimi dodavateli. To nám umožňuje flexibilně zajistit výrobu dílů jakoukoli technologií. Ať už se jedná o masivní svařované konstrukce, anebo o velice drobné díly

Montáž a oživení

Po shromáždění vyrobených a nakoupených částí přichází na řadu montáž a první zprovoznění stroje. Vždy se snažíme nejprve provést zkušební montáž v našich prostorech a teprve následně instalovat stroj u zákazníka.

Předání zákazníkovi

Po instalaci stroje zbývá už jen uvézt stroj do provozu ve výrobní hale a zaškolit obsluhu. Samozřejmostí je záruční i pozáruční servis.

#jednoucelove_stroje #jak_tvorime_stroje #enginn_effect #automatizace #vyvoj_stroje #koncept_stroje #nebojte_se_zeptat
jednoúčelové stroje, jak tvoříme jednoúčelové stroje, automatizace, stroje za lidi, robotizace, provoz 24/7